Ora locală Temperatura
02:43

Relaxare și tonifiere

Atunci când vremea nu este favorabilă pentru activități outdoor sau dacă nu aveți dispoziția necesară pentru alte activități în natură sau tratamente corporale ori proceduri curative, Hotel Germisara pune la dispoziția clienților săi:

  • sala de fitness
  • piscina de agrement
  • șah, table, rummy

fitness-germisara220

Pe lângă aparatura performantă și accesoriile din sală, la cerere, hotelul oferă clienților săi serviciul de supraveghere cu ajutorul unui antrenor calificat.

coloana_piscina_germisara1

Piscina de agrement este amplasată într-o zonă spațioasă a hotelului iar atmosfera poate deveni una relaxantă indiferent de vremea de afară.
Pentru cei ce doresc să se relaxeze la piscina cu apă termală, pe lângă temperatura plăcută  beneficiază și de proprietățile curative ale sărurilor și mineralelor conținute.

Detalii

Spectacolul naturii

Dacă ieșirile în natură sunt printre activitățile ce vă relaxează, zona Geoagiu abundă în locuri spectaculoase, ce merită explorate.

cheile-mazii1

Iată câteva recomandări:

  • Cheile Măzii – 10 Km
  • Cheile Ardeului – 12 Km
  • Cheile Bacâiei – 14 Km
  • Cheile Glodului – 12 Km
  • Peștera Cigmaului – 8 Km
  • Peştera Geoagiu – Băi – 10 minute

cheile-mazii220

Pe lângă zonele recomandate, peisajul comun este unul ce conferă zonei un sentiment de liniște aparte.Majoritatea traseelor sunt marcate și au la intrare panouri descriptive cu informații generale. Pentru iubitorii de sporturi extreme – alpinism, cățărat, zona Mada are căteva trasee de cățărat de dificultate medie, trasee cu pereți calcaroși, parțial echipate, locația acestora fiind la câteva minute de condus de Hotel Germisara și se află în imediata apropiere de traseul Cheile Măzii.

Detalii

Lecții de istorie

La nici 60 de km de Germisara se află  Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Acoperișurile reconstruite sunt înalte și acoperite pealocuri cu țiglă policromă. Castelul a fost restaurat în mare parte și transformat în muzeu.

corvinesti

Cetatea a fost una dintre cele mai mari și vestite proprietăți ale lui Ioan de Hunedoara. Construcția a cunoscut în timpul acestuia însemnate transformări, servind atât drept punct strategic întărit, cât și drept reședință feudală.

corvinesti1

Castelul poate fi vizitat și chiar închiriat pentru diferite evenimente. Orarul de vizitare și tarifele se regăsesc pe site-ul propriu.

Detalii

Rădăcini

Din punct de vedere arheologic, comuna Geoagiu este cunoscuta prin vechea așezare dacică Germisara (Germi-fierbinte, Sara izvor) care se întindea în hotarul acestei localități și care a devenit sub romani Thermae Germisara sau Germisara Cum Thermis.

 terme

Mărturii asupra activității romane în această zona sunt: drumul romanilor, urmele „termelor” precum și statuile descoperite aici și dedicate lui Aesculap si Hygeea.
Tot în această zonă se află ruinele cetății Sarmizegetusa Regia. Cetatea de pe Dealul Grădiștei este cea mai mare dintre fortificațiile dacice.

sarmizegetusa

Aflată pe vârful unei stânci, fortăreața a fost centrul strategic al sistemului defensiv dac din munții Orăștiei.
Chiar mai aproape de Hotel Germisara se află ruinele cetăților dacice de la Costești – Blidaru, deasemenea incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

Detalii